LEZINGEN/ WORKSHOPS

Boek Jeroen voor een lezing of workshop! Als docent is hij het gewend om voor groepen te spreken. Hij vertelt zeer onderhoudend, aan de hand van dia’s, over zijn boeken en zijn schrijverschap. Na afloop is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen of het laten signeren van boeken.

Schrijverscentrale

Lezingen en workshops kunnen geboekt worden via De Schrijverscentrale:

Lezingen

Het onderwerp van de lezing kunnen we in overleg vaststellen, bijvoorbeeld over het laatst uitgekomen boek, over een specifieke trilogie, of over het schrijfproces in het algemeen.

 

“Windmeijer is een bevlogen docent en een goed verteller. Centraal in zijn werk staan de kracht van verhalen en het spel tussen feit en fictie. Ondanks de omvang lezen mensen zijn boeken graag omdat ze spannend zijn, goed in elkaar zitten en ze er iets van opsteken. Gesproken kan worden over (de rol van) godsdienst in de meest brede zin van het woord en over de kracht van fictie. Ook kan Windmeijer schrijflessen verzorgen en zo de schrijfambities die bij veel mensen leven te stimuleren.”

lezing schrijver jeroen windmeijer

Workshops

“Schrijf een spannend verhaal” – Nodig Jeroen Windmeijer uit voor een workshop van drie uur.

Na een korte theoretische inleiding ligt de nadruk de workshop op korte, uitdagende schrijfopdrachten die we klassikaal bespreken. Hoe schrijf je een spannende scène? Hoe bouw je spanning op? Wat is een cliffhanger en hoe kun je die in je verhaal gebruiken?

Van tevoren levert iedere deelnemer naar aanleiding van een opdracht een kort, spannend verhaal van 500 woorden in, dat geredigeerd en tijdens de workshop besproken wordt. Er geldt een maximum aantal van tien deelnemers.