INDIVIDUELE BEGELEIDING SCHRIJVERS

Als oud-docent Godsdienst, Maatschappijleer en Nederlands als Tweede Taal (NT2) heb ik meer dan twee decennia ervaring met lesgeven.

 

Ik  begeleid schrijvers die aan een boek werken. Op vaste tijden leveren ze een stuk tekst in dat ik lees, redigeer en van commentaar voorzie. In een zoom-gesprek bespreken we de vorderingen. Voor veel auteurs werkt het ontzettend goed om een stok achter de deur te hebben en elke week of elke twee weken – afhankelijk van zijn of haar voorkeur – een stuk tekst in te leveren. Na afloop is het manuscript met een kleine 40.000 woorden gegroeid.

Individuele begeleiding

Voor wie – De individuele begeleiding is bedoeld voor mensen die aan een boek werken.

 

Inhoud – Iedere week – of om de week – levert de auteur een stuk tekst in van maximaal 2500 woorden, in totaal 15 keer. De tekst lees en redigeer ik en voorzie ik van commentaar. Elke derde keer bespreken we in een zoom-gesprek de vorderingen. Aan het einde van de rit – die vanzelfsprekend verlengd kan worden – is de auteur in ieder geval een kleine 40.000 woorden opgeschoten. Ik heb gemerkt dat deze regelmaat voor veel auteurs ontzettend goed werkt. Ze ervaren de (twee)wekelijkse deadline als een enorme stimulans om te schrijven en te blijven schrijven. Het boek is dan inmiddels zo ver op streek dat het daarna voornamelijk een kwestie is van het verhaal afschrijven.
€2500 voor 15 inlevermomenten, redactie en 5 zoomsessies

individuele begeleiding schrijfcursus Jeroen windmeijer
manuscript beoordelen boek Jeroen Windmeijer

Beoordeling manuscript

Voor wie – Voor schrijvers die een boek hebben afgerond en het graag grondig en kritisch gelezen willen hebben.

 

Inhoud – De auteur levert zijn of haar complete manuscript in dat ik in zijn geheel lees. De eerste 2500 woorden redigeer ik, daarna concentreer ik me in de eerste plaats op het verhaal zelf. Is het boeiend? Nodigt het uit tot verder lezen? Zijn de gebeurtenissen en de hoofdpersonen geloofwaardig? Is het plot overtuigend? Is de schrijfstijl prettig?
In een uitgebreide zoomsessie van 1,5 à 2 uur – of een ontmoeting op mijn kantoor – bespreken we het manuscript.
€250 tot 20.000 woorden. En €7,50 per 1.000 woorden meer