Wandel mee - Jeroen Windmeijer
De officiele site van Jeroen Windmeijer.
Jeroen Windmeijer
21941
page-template-default,page,page-id-21941,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Wandel mee

Wandel mee met Jeroen! Twaalf keer per jaar – één keer per maand op woensdagmiddag en één keer per maand op zondagmiddag – voert Jeroen je langs de plekken uit zijn Leidse trilogie.

Hij vertelt over de totstandkoming van de boeken, leest scènes voor op de plekken waar ze plaatsvinden en vertelt over zijn eigen schrijverschap. De groep is maximaal 20 deelnemers groot. Bij 10 deelnemers gaat de wandeling al door! De kosten bedragen slechts 10 euro per persoon. Geef je op via het contactformulier.

Het is ook mogelijk met een eigen groep of leesclub een wandeling te boeken voor 150 euro. Hier is er geen minimaal aantal deelnemers.

Doe een literaire wandeling cadeau!

Geef via het contactformulier de naam en de contactgegevens op van de persoon die je wil verrassen. De datum kan de persoon zelf bepalen.

Wandeling

Het Petrusmysterie

Wandel mee met Het Petrusmysterie

In 2015 verscheen De bekentenissen van Petrus geschreven door Jeroen Windmeijer – in januari 2020 opnieuw uitgegeven onder de titel Het Petrusmysterie. Deze Leidse thriller is een verhaal in de stijl van Dan Brown dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Drie Oktoberfeesten die elk jaar worden gevierd ter herinnering aan het ontzet van de stad in 1574. Na drie maanden door de Spanjaarden te zijn belegerd werd Leiden toen bevrijd door een leger onder leiding van Willem van Oranje. Naast traditionele plechtigheden is er een kermis en overal in de stad is muziek.

Deze stadswandeling voert u langs locaties in het centrum van Leiden die een rol spelen in deze, inmiddels ook buiten Leiden, populaire thriller. U volgt hierbij de route die de hoofdpersonen Peter de Haan en Judith Cherev afleggen op woensdag 2 en donderdag 3 oktober 1996. De hier beschreven route is ca. 6 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Het is geen rondwandeling. U eindigt in het hart van de stad. De wandeling biedt volop gelegenheid om te winkelen, een museum te bezoeken (u komt er onderweg verschillende tegen) of ergens wat te eten of te drinken.

Download

Het Pauluslabyrint

Wandel mee met Het Pauluslabyrint.

In 2017 verscheen Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer, inmiddels beter bekend als de Dan Brown van de Lage Landen. Het Pauluslabyrint is het vervolg op De bekentenissen van Petrus uit 2015.

De wandeling voert langs locaties die een rol spelen in Het Pauluslabyrint. U volgt delen van de weg die hoofdpersoon Peter de Haan op 20 en 21 maart 2015 door de oude binnenstad van Leiden moet afleggen om het eeuwenoude mysterie te ontrafelen. De aanbevolen route is ongeveer zes kilometer lang (=± 1,5 uur) en eindigt in het hart van de binnenstad. Tegen het einde is er de mogelijkheid de route met ongeveer een kwartier in te korten.

Download

Het Pilgrim Fathers Complot

Wandel mee met Het Pilgrim Fathers Complot.

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de
plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt
gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een
manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe
verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding
Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in
Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.
Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken
betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in
Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En
welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

De wandeling voert langs locaties die een rol spelen in Het Pilgrim
Fathers-complot. U volgt delen van de weg die hoofdpersoon Peter
de Haan door de oude binnenstad van Leiden moet afleggen om
het eeuwenoude mysterie te ontrafelen.

Download