Wandel mee - Jeroen Windmeijer
De officiele site van Jeroen Windmeijer.
Jeroen Windmeijer
21941
page-template-default,page,page-id-21941,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Wandel mee

Loop met de Leidse schrijver Jeroen Windmeijer – ‘de Dan Brown van de Lage Landen’- door Leiden aan de hand van zijn bestsellers ‘De bekentenissen van Petrus’ en ‘Het Pauluslabyrint’.

De wandeling van circa twee uur voert langs alle mooie toeristische plekjes die Leiden rijk is en omvat onder meer een (niet inbegrepen) bezoek aan de Pieterskerk. De schrijver geeft niet alleen achtergrondinformatie over de historische plaatsen die bezocht worden, maar zal ter plekke ook voorlezen uit eigen werk. Kosten 150,00 EURO, max. 15 personen. Bezoek aan Pieterskerk (3,00) niet inbegrepen. Boeken is mogelijk via het contactformulier of via e-mail info@jeroenwindmeijer.nl.

Wandeling

De Bekentenissen van Petrus

 

Wandel mee met De Bekentenissen van Petrus.

 

In 2015 verscheen De bekentenissen van Petrus geschreven door Jeroen Windmeijer. Deze Leidse thriller is een verhaal in de stijl van Dan Brown dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Drie Oktoberfeesten die elk jaar worden gevierd ter herinnering aan het ontzet van de stad in 1574. Na drie maanden door de Spanjaarden te zijn belegerd werd Leiden toen bevrijd door een leger onder leiding van Willem van Oranje. Naast traditionele plechtigheden is er een kermis en overal in de stad is muziek.

 

Deze stadswandeling voert u langs locaties in het centrum van Leiden die een rol spelen in deze, inmiddels ook buiten Leiden, populaire thriller. U volgt hierbij de route die de hoofdpersonen Peter de Haan en Judith Cherev afleggen op woensdag 2 en donderdag 3 oktober 1996. De hier beschreven route is ca. 6 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Het is geen rondwandeling. U eindigt in het hart van de stad. De wandeling biedt volop gelegenheid om te winkelen, een museum te bezoeken (u komt er onderweg verschillende tegen) of ergens wat te eten of te drinken.

 

Download

Het Pauluslabyrint

 

Wandel mee met Het Pauluslabyrint.

 

In 2017 verscheen Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer, inmiddels beter bekend als de Dan Brown van de Lage Landen. Het Pauluslabyrint is het vervolg op De bekentenissen van Petrus uit 2015.

 

De wandeling voert langs locaties die een rol spelen in Het Pauluslabyrint. U volgt delen van de weg die hoofdpersoon Peter de Haan op 20 en 21 maart 2015 door de oude binnenstad van Leiden moet afleggen om het eeuwenoude mysterie te ontrafelen. De aanbevolen route is ongeveer zes kilometer lang (=± 1,5 uur) en eindigt in het hart van de binnenstad. Tegen het einde is er de mogelijkheid de route met ongeveer een kwartier in te korten.

 

Download

Het Pilgrim Fathers Complot

 

Wandel mee met Het Pilgrim Fathers Complot.

 

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de
plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt
gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een
manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe
verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding
Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in
Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.
Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken
betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in
Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En
welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

 

De wandeling voert langs locaties die een rol spelen in Het Pilgrim
Fathers-complot. U volgt delen van de weg die hoofdpersoon Peter
de Haan door de oude binnenstad van Leiden moet afleggen om
het eeuwenoude mysterie te ontrafelen.

 

Download