Het Pauluslabyrint - Jeroen Windmeijer
De officiele site van Jeroen Windmeijer.
Jeroen Windmeijer
18777
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18777,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Het Pauluslabyrint

Het Pauluslabyrint

Achtergrond

Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al drie meter de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?

Date

6 juni 2016

Category

Literatuur, Nederlandstalig

Tags
Thriller

RECENSIES

REFORMATORISCH DAGBLAD

Blog: Reformatorisch Dagblad
Beoordeling: n.v.t.
Quote: ”Het Pauluslabyrint” is dan ook een boek dat, ondanks de drie bastaardvloeken, aan het denken zet. Dankzij het sterke verhaal, soms met wel erg wijdlopige zinnen, blijven lezers als vanzelf zoeken naar antwoorden op raadsels. Tegelijkertijd vragen de ideeën over het mithraïsme en de visie op Paulus’ rol als apostel om een kritische houding.
URLhttpss://www.rd.nl/boeken/thriller-over-doolhof-rond-paulus-in-leiden-1.1409328